Hipnooo - Trening akademija za profesionalnu hipnozu

Search
Close this search box.

Kontrolirate li svoju napetost?

Držanje napetosti se može odnositi na aktivno zadržavanje emocionalne napetosti ili energije. Ovo može biti korisno kada želite kanalizirati tu energiju na konstruktivan način. Na primjer, možete koristiti tu energiju za fizičku aktivnost poput trčanja, vježbanja ili udaranja u jastuk. Također možete kanalizirati tu energiju u kreativne aktivnosti poput pisanja, slikanja ili sviranja glazbe.

Josip Jelić: “Kad nešto ne možete, vi ste napeti kao nešto možete, vi ste opušteni. Svaki put kad vam nešto ne ide u životu, pozabavite se prvo s vašom napetošću, jer ona drži vašu kontrolu.”

Kada govorimo o napetosti kao zadržavanju stanja nepomičnosti, to može značiti da se osjećate zaglavljeno u jednom emocionalnom ili mentalnom stanju, a ne možete se pomaknuti naprijed ili riješiti toga stanja. Osjećaj nepokretnosti ili zadržavanja može biti frustrirajući i otežavajući, i svakako stvoriti poteškoće u svakodnevnom životu. Taj i takav osjećaj emocionalne zaglavljenosti može biti povezan s različitim emocijama. Iako je svaka osoba jedinstvena, pa su i emocije s kojima se suočavaju različite, neke od čestih emocija koje mogu uzrokovati osjećaj emocionalne zaglavljenosti uključuju sljedeće:

 1. Tuga: Intenzivna tuga može vas zadržati u stanju emocionalne zaglavljenosti, pogotovo ako je povezana s gubitkom, tugom ili razočaranjem.
 2. Bespomoćnost: Osjećaj bespomoćnosti ili nemogućnosti da utječete na svoju situaciju može izazvati osjećaj zaglavljenosti i nemoći.
 3. Strah: Jak strah ili anksioznost mogu vas držati zarobljenima u zastrašujućem stanju, ometajući vašu sposobnost da se pomaknete naprijed.
 4. Bijes: Ako osjećate snažan bijes prema nečemu ili nekome, možete se osjećati zarobljenima u tom negativnom stanju, bez mogućnosti izlaska.
 5. Krivnja: Osjećaj krivnje može vas zadržati u prošlosti, ometajući vam napredak i sprečavajući vas da se oslobodite emocionalne zaglavljenosti.
 6. Zbunjenost: Ako se osjećate zbunjenima ili nesigurnima u vezi sa svojim emocijama, ciljevima ili odlukama, može se javiti osjećaj zaglavljenosti.
 7. Osjećaj praznine: Osjećaj praznine ili gubitka smisla može dovesti do emocionalne zaglavljenosti i nedostatka motivacije za napredovanje.

Ovi osjećaji nisu isključivi i mogu se međusobno preklapati. Osjećaj emocionalne zaglavljenosti može biti složen i individualan za svaku osobu.

Napetost nastala uslijed emocionalne zaglavljenosti

Ako se vi ili vaši klijenti osjećate zaglavljeno u takvom stanju, evo nekoliko mogućih pristupa koji bi mogli pomoći:

 1. Samosvijest: Prvi korak je postati svjestan da se osjećate zaglavljeno u stanju nepomičnosti. Prepoznavanje i prihvaćanje tog osjećaja mogu vam pomoći da razumijete vlastite emocije i suočite se s njima. Kako kod vas, tako i kod klijenata.
 2. Istraživanje: Pokušajte istražiti uzroke svoje napetosti i zadržavanja. Razmislite o tome što bi moglo biti izvor tog stanja. Je li to zbog određene situacije, odnosa ili unutarnjih sukoba? Pokušajte dublje razumjeti što vas drži u tom stanju nepokretnosti.
 3. Promjena perspektive: Pokušajte promijeniti perspektivu ili pristup prema situaciji. Pitajte sebe jesu li vaše trenutne misli, uvjerenja ili očekivanja ograničavajući faktor. Možda je vrijeme da preispitate te uvjerenja i otvorite se novim mogućnostima.
 4. Podrška: Potražite podršku od prijatelja, obitelji ili hipnoterapeuta i drugih terapeuta. Razgovor s nekim može vam pomoći da dobijete nove perspektive, savjete i podršku u suočavanju s vašom situacijom.
 5. Korak po korak: Umjesto da se fokusirate na konačno rješenje ili promjenu, usredotočite se na male korake koje možete poduzeti kako biste se polako pomaknuli iz stanja nepokretnosti. Svaki mali korak prema naprijed može vam donijeti osjećaj postignuća i poboljšati vaše samopouzdanje.

Kako ove korake i pristupe postići kroz hipnozu?

Kako bismo pojačali samosvijest, na Hipnooo akademiji radimo s našim polaznicima i na metodama i tehnikama, ali i na razumijevanju sebe, odnosa i svijeta oko nas. S druge strane, hipnoterapeut može pomoći klijentu da razvije veću samosvijest o svojim emocijama, mislima i ponašanjima. Kroz hipnotički ili samohipnotički proces, možete istražiti dublje slojeve svog uma i bolje razumjeti izvor svoje napetosti i zadržavanja.

Kroz hipnotičku sesiju, terapeut može vam pomoći da istražite svoje misli, sjećanja i uvjerenja koja su povezana s vašom napetošću i stanjem nepokretnosti. Možete dobiti uvid u dublje uzroke tih stanja i raditi na njihovom razumijevanju i oslobađanju.

Hipnoza može pomoći u promjeni perspektive tako da dublje pristupite svojim uvjerenjima i obrascima razmišljanja. Kroz terapiju hipnozom, možete raditi na preoblikovanju ograničavajućih uvjerenja i stvaranju novih, poticajnih uvjerenja koja će podržavati promjenu i napredak.

Naravno da je podrška i jedan od motiva zbog kojih polaznici i upisuju hipnoterapiju. Hipnoterapeut može pružiti podršku i vodstvo tijekom hipnotičke sesije. Oni će vam pomoći da se opustite, otvorite i osjećate sigurno kako biste mogli istražiti dublje slojeve svog uma i emocionalne dinamike. Također mogu koristiti tehnike poput afirmacija i vizualizacija kako bi vam pružili podršku i poticaj na putu prema promjeni.

Na kraju, hipnoterapeut, ali i hipnocoach može pomoći klijentu da postavi ciljeve i korake prema naprijed te ih integrira u podsvijest. Kroz hipnotičku sesiju, može jačati svoju volju i motivaciju za poduzimanje tih malih koraka prema promjeni i napretku.

Podijeli tekst:

Proučite još...

Smjerovi

Osnove regresoterapije

Usvojite terapijski pristup koji koristi prošla iskustva i sjećanja za razumijevanje i rješavanje trenutnih emocionalnih i psiholoških problema. Temelji se na vjerovanju da neprocesirani događaji iz prošlosti, uključujući i prošle živote, značajno utječu na trenutno stanje osobe. Regresoterapijom klijenti stječu veću kontrolu nad životom, bolje razumijevanje i olakšanje od starih obrazaca i traumatskih događaja.

Postani profesionalni hipnotizer

S ovom etapom školovanja usvojite vrhunske vještine poboljšanog vođenja klijenta, ojačajte hipnotizerski glas uz vodstva fonetičara, istražite prošlost vođenjem u hipnotičku revivifikaciju (mini regresiju)…

Upoznajte se s hipnotičkim fenomenima, ojačajte produbljivanje jezikom glasom i govorom, i prikupite još većih vještina intenzivnom radionicom hipnotičke revivifikacije.

Postani hipnocoach

Hipnocoaching je dogovoreni rapport između coacha i klijenta u transu s ciljem osnaživanja unutarnjh podsvjesnih iskustvenih duhovnih resursa (uvjerenja, emocije, očekivanja) da bi proces djelovanja kroz navike i ponašanja u kognitivnoj fazi bio koncentriran, motiviran, fokusiran, odlučan, fleksibilan i vremenski usklađen.

Tko upisuje školu hipnoze?

Bilo da je motiv želja za znanjem, spoznajom, pomaganjem ili razvojem, netko želi iskustvo, netko zadovoljiti znatiželju, netko je tu da osjeti, doživi i proživi, a drugi da podijeli dalje. Koji ste tip vi? Pomagač, biznismen, učenik ili klijent… Ili, možda još bolje – koja kombinacija.

Temeljna škola hipnoze

POSTANI HIPNOTIZER Opusti Zabavi Zbuni Zavedi Kako biste voljeli… bilo koga, bilo kada, bilo gdje …uvesti u hipnozu? Postanite Hipnotizer SADA Možda već neko vrijeme

Tečaj ulične hipnoze

Potpuno novi pristup hipnozi i kao i stjecanje novih vještina koje su neprocjenjive u poslovnom okruženju kao i privatnom. Pristupite nepoznatim ljudima, zabavite ih ili