Hipnooo - Trening akademija za profesionalnu hipnozu

Search
Close this search box.

Odlučivanje – komfor ili izazov?

Posao kod kuće ili u uredu? Državna služba ili privatni sektor? Kuća ili stan? Živjeti u gradu ili na selu? Iznajmiti ili izgraditi? Birati adrenalin ili mir? Ženstvenost ili ratobornost? Akciju ili čekanje? Studirati ili se odmah zaposliti? Rizik ili sigurnost?

Kada se suočavamo s važnim odlukama, prirodno je težiti sigurnosti. Sigurnost pruža osjećaj stabilnosti i predvidljivosti, što može smanjiti stres i anksioznost. Na primjer, odabir sigurnog posla s redovnom plaćom može pružiti financijsku stabilnost i mir. Međutim, oslanjanje isključivo na sigurnost može ograničiti naš rast i razvoj.

Rizik, s druge strane, nosi sa sobom element neizvjesnosti, ali također otvara vrata novim mogućnostima. Preuzimanje rizika može voditi do većih nagrada, ali i potencijalnih neuspjeha. Primjerice, pokretanje vlastitog biznisa može biti rizično, ali nudi priliku za veću autonomiju i potencijalno veće financijske nagrade. Balansiranje između sigurnosti i rizika ključno je za donošenje odluka koje omogućuju napredak i osobni razvoj.

Često se u ovakvim situacijama okrenemo logičkom zaključivanju i odvagivanju argumenata. Ipak, koliko god precizno donijeli set činjenica pred sebe, uvijek postoji ona opcija neočekivanog – možda se posao u državnom poduzeću raspadne jer, na primjer, ode država u stečaj. Dobro, to je radikalni primjer, ali što kada uselite u tu novu kuću i nakon dva dana shvatite kakve susjede imate, i da vam ni malo nisu po volji – a sve ste aspekte išli preduhitriti? I koliko god pred sebe postavili ostat će onaj jedan mali detalj, kojeg u svom iskustvu još niste imali.

Iskustvo je vrijedno jer nam pruža temelje na kojima možemo graditi svoje odluke. Naše prošle odluke i njihovi ishodi oblikuju naše razumijevanje svijeta i pomažu nam u donošenju budućih odluka. Na primjer, uspješan projekt u prošlosti može nam dati samopouzdanje da preuzmemo sličan projekt u budućnosti. Međutim, oslanjanje isključivo na iskustvo može nas ograničiti i spriječiti nas da istražimo nove mogućnosti. Nasuprot iskustvu, pronaći ćemo priliku za novo – inovaciju.

Inovacija zahtijeva spremnost na istraživanje novih ideja i metoda. Inovativni pristup može voditi do značajnih otkrića i napretka, ali također nosi rizik neuspjeha. Inovacija potiče kreativno razmišljanje i prilagodljivost, što je ključno u brzo mijenjajućem svijetu. Kombinacija iskustva i inovacije omogućuje nam da koristimo prošla znanja dok istovremeno tražimo nove načine za rješavanje problema.

I tako smo ponovno u zoni rizika. Zanimljiva petlja. Što se događa dok je ona aktivna? Drevna bitka između treće dihotomije ovog članka – zone komfora i razvoja.

Zona komfora je stanje u kojem se osjećamo sigurno i u kojem su naši postupci i ponašanja poznati i predvidljivi. Iako je ugodno ostati u zoni komfora, predugo zadržavanje u njoj može dovesti do stagnacije i spriječiti nas u postizanju punog potencijala. Izlazak iz zone komfora često je prvi korak prema rastu i razvoju.

Razvoj se događa kada smo spremni napustiti svoju zonu komfora i suočiti se s novim izazovima. To može uključivati preuzimanje novih odgovornosti, učenje novih vještina ili prihvaćanje promjena u životu i radu. Na primjer, prihvaćanje novog posla koji zahtijeva učenje novih tehnologija može biti izazovno, ali također vodi do profesionalnog rasta i razvoja.

Balansiranje sigurnosti i rizika te iskustva i inovacije

Donošenje odluka koje balansiraju sigurnost i rizik, te iskustvo i inovaciju, zahtijeva temljit pristup. Prvo, važno je procijeniti svoje ciljeve i prioritete. Što želite postići i što vam je najvažnije? Zatim, procijenite svoje resurse i kapacitete. Koje resurse imate na raspolaganju i kako ih možete iskoristiti za postizanje svojih ciljeva? Konačno, budite spremni preuzeti rizik i izaći iz svoje zone komfora. Razvoj i napredak često dolaze kroz suočavanje s nepoznatim i prihvaćanje novih izazova. Kombinirajući sigurnost i rizik te iskustvo i inovaciju, možete donositi odluke koje vode do osobnog i profesionalnog rasta.

Kako? Intuicijom ili intelektom?

Pitajte buduću verziju sebe, a nas možete na Hipnooo panelu. Vidimo se na 7.6. u 20:02 sati online.

Podijeli tekst:

Proučite još...

Smjerovi

Osnove regresoterapije

Usvojite terapijski pristup koji koristi prošla iskustva i sjećanja za razumijevanje i rješavanje trenutnih emocionalnih i psiholoških problema. Temelji se na vjerovanju da neprocesirani događaji iz prošlosti, uključujući i prošle živote, značajno utječu na trenutno stanje osobe. Regresoterapijom klijenti stječu veću kontrolu nad životom, bolje razumijevanje i olakšanje od starih obrazaca i traumatskih događaja.

Postani profesionalni hipnotizer

S ovom etapom školovanja usvojite vrhunske vještine poboljšanog vođenja klijenta, ojačajte hipnotizerski glas uz vodstva fonetičara, istražite prošlost vođenjem u hipnotičku revivifikaciju (mini regresiju)…

Upoznajte se s hipnotičkim fenomenima, ojačajte produbljivanje jezikom glasom i govorom, i prikupite još većih vještina intenzivnom radionicom hipnotičke revivifikacije.

Postani hipnocoach

Hipnocoaching je dogovoreni rapport između coacha i klijenta u transu s ciljem osnaživanja unutarnjh podsvjesnih iskustvenih duhovnih resursa (uvjerenja, emocije, očekivanja) da bi proces djelovanja kroz navike i ponašanja u kognitivnoj fazi bio koncentriran, motiviran, fokusiran, odlučan, fleksibilan i vremenski usklađen.

Tko upisuje školu hipnoze?

Bilo da je motiv želja za znanjem, spoznajom, pomaganjem ili razvojem, netko želi iskustvo, netko zadovoljiti znatiželju, netko je tu da osjeti, doživi i proživi, a drugi da podijeli dalje. Koji ste tip vi? Pomagač, biznismen, učenik ili klijent… Ili, možda još bolje – koja kombinacija.

Temeljna škola hipnoze

POSTANI HIPNOTIZER Opusti Zabavi Zbuni Zavedi Kako biste voljeli… bilo koga, bilo kada, bilo gdje …uvesti u hipnozu? Postanite Hipnotizer SADA Možda već neko vrijeme

Tečaj ulične hipnoze

Potpuno novi pristup hipnozi i kao i stjecanje novih vještina koje su neprocjenjive u poslovnom okruženju kao i privatnom. Pristupite nepoznatim ljudima, zabavite ih ili