Hipnooo - Trening akademija za profesionalnu hipnozu

Rad s hiper-analitičnim klijentima

Rad s hiperanalitičnim klijentima u hipnozi može biti izazov jer su skloniji biti skeptičniji i kritičniji prema hipnotičkom procesu. Međutim, postoji nekoliko tehnika koje se mogu koristiti kako bi se tim klijentima pomoglo da nadvladaju svoje kritične sposobnosti i uđu u hipnotičko stanje:

  1. Izgradite odnos (rapport): Izgradnja odnosa ključna je kada radite s hiperanalitičkim klijentima. Provedite vrijeme upoznajući klijenta i izgradivši povjerenje s njim. Pažljivo saslušajte njihove brige i pokažite suosjećanje i razumijevanje.
  2. Objasnite hipnozu: educirajte klijenta o hipnozi i kako ona djeluje. Objasnite da je hipnoza prirodno stanje uma koje svi redovito doživljavamo. Također, odbacite sve zablude ili mitove koje možda imaju o hipnozi.
  3. Koristite neizravne sugestije: Hiperanalitički klijenti imaju tendenciju da budu otporni na izravne sugestije, stoga je važno umjesto toga koristiti neizravne sugestije. Na primjer, umjesto da kažete klijentu da se opusti, možete reći “možda ćete početi osjećati smirenost i opuštenost”.
  4. Koristite hipnotički jezik: Koristite hipnotički jezik kako biste pomogli klijentu da se opusti i uđe u hipnotičko stanje. Na primjer, koristite izraze kao što su “dok idete dublje u trans” ili “dopustite sebi da iskusite osjećaj smirenosti i opuštenosti”.
  5. Uključite maštu: Ovi klijenti obično su vrlo analitični i logični, pa im uključivanje mašte može pomoći da oslobode svoje kritičke sposobnosti. Koristite metafore, priče i slike kako biste im pomogli da vizualiziraju promjene koje žele učiniti.
  6. Potaknite ih da budu znatiželjni: Potaknite klijenta da bude znatiželjan o hipnotičkom procesu i da istražuje vlastito iskustvo. To im može pomoći da oslobode svoje kritičke faktore i uđu u prijemčivije stanje.
  7. Testirajte sugestije: Hipnoza je suradnja. Nakon što date sugestiju, zamolite klijenta da je testira i vidi kako se osjeća. To im može pomoći da postanu otvoreniji za sugestije i može im pomoći da prevladaju svoj skepticizam.
  8. Koristite zbunjujuću ili preopterećujuću indukciju: Ovakvi ulasci potrošit će dio prekomjernog razmišljanja i zaposliti klijenta da se nečime bavi. Ne zaboravite da u tom trenu paralelno uključujete mini sugestije za postizanje većeg i dubljeg stanja transa ili opuštanja.
    Sve u svemu, rad s hiperanalitičkim klijentima u hipnozi zahtijeva strpljenje, razumijevanje i spremnost da svoj pristup prilagodite njihovim individualnim potrebama. S pravim tehnikama i podržavajućim pristupom, čak i najskeptičniji klijenti mogu ući u duboko hipnotičko stanje i postići željene rezultate.

Podijeli tekst:

Proučite još...

Smjerovi

Postani profesionalni hipnotizer

S ovom etapom školovanja usvojite vrhunske vještine poboljšanog vođenja klijenta, ojačajte hipnotizerski glas uz vodstva fonetičara, istražite prošlost vođenjem u hipnotičku revivifikaciju (mini regresiju)…

Upoznajte se s hipnotičkim fenomenima, ojačajte produbljivanje jezikom glasom i govorom, i prikupite još većih vještina intenzivnom radionicom hipnotičke revivifikacije.

Postani hipnocoach

Hipnocoaching je dogovoreni rapport između coacha i klijenta u transu s ciljem osnaživanja unutarnjh podsvjesnih iskustvenih duhovnih resursa (uvjerenja, emocije, očekivanja) da bi proces djelovanja kroz navike i ponašanja u kognitivnoj fazi bio koncentriran, motiviran, fokusiran, odlučan, fleksibilan i vremenski usklađen.

Tko upisuje školu hipnoze?

Bilo da je motiv želja za znanjem, spoznajom, pomaganjem ili razvojem, netko želi iskustvo, netko zadovoljiti znatiželju, netko je tu da osjeti, doživi i proživi, a drugi da podijeli dalje. Koji ste tip vi? Pomagač, biznismen, učenik ili klijent… Ili, možda još bolje – koja kombinacija.

Temeljna škola hipnoze

POSTANI HIPNOTIZER Opušta Zabavlja Zbunjuje Zavodi Kako biste voljeli… bilo koga, bilo kada, bilo gdje …uvesti u hipnozu? Postanite Hipnotizer SADA Možda već neko vrijeme

Tečaj ulične hipnoze

Potpuno novi pristup hipnozi i kao i stjecanje novih vještina koje su neprocjenjive u poslovnom okruženju kao i privatnom. Pristupite nepoznatim ljudima, zabavite ih ili

Škola scenske hipnoze

Osobe željne scenskog nastupa u mogućnosti su na fenomenalan način obogatiti svoj život novim znanjem i zanimanjem. Stav i pristup su kruna svakog uspješnog čovjeka i