Hipnooo - Trening akademija za profesionalnu hipnozu

SIGURNO
Instalacija Jačanje Proširenje Simboli i značenja Mogućnosti
MJESTO

Ove jeseni!

Iskustvena radionica za terapeute i hipnoterapeute “Hipnotičko sigurno mjesto”

Primjena u radu s klijentima, metode “instalacije” kod klijenata.

Kako bismo omogućili da poboljšate svoj terapeutski rad i imate priliku ojačati svoje klijente osmislili smo novu radionicu. Ugradite sigurno mjesto kod klijenata, učinite njihovu podsvijest i maštu moćnim saveznikom na putu promjene… 

Iz Pomne samohipnoze donosimo najbolje od sigurnog mjesta i učimo vas kako da ga aktivirate i potaknete kod klijenata… Koje su sve mogućnosti, kako raditi tu seansu, kako proširiti i ojačati sigurno mjesto i stvoriti sjajan prostor za uranjanje u trans…. Uz brojna pitanja, i što ako scenarije, iskusite i naučite kako stvoriti bilo kome, bilo kada, bilo kakvo sigurno mjesto!

Tijekom ove radionice ćete doživjeti primjer sesije “Pronađite svoje sigurno mjesto” kako biste vidjeli kako se ova tehnika primjenjuje u praksi. Sigurno mjesto dio je koncepta iz pomne samohipnoze, ali i česti je motiv u terapeutskom radu. Svrha ovog mjesta 

Radionica je osmišljena da uključuje individualni rad, vježbe u paru, grupni rad i više sesija. Pokazat ćemo primjere različitih vrsta sigurnih mjesta kako bismo terapeutima pružili ideje i inspiraciju. Radionica će pokriti napredne tehnike za jačanje sigurnog mjesta, kao i unapređenje potrebnih hipnoterapijskih vještina za vođenje klijenata. 

Ova radionica je posvećena educiranju hipnoterapeuta i srodnih terapeuta o tome kako klijenti mogu samostalno koristiti i ojačati svoje sigurno mjesto izvan terapijskih sesija. Naučit ćete konkretne tehnike i savjete koje možete podijeliti s klijentima kako bi im pomogli održavati i koristiti svoje sigurno mjesto. Adresa “što ako” scenarije…

Budući da pozivamo terapeute iz drugih područja, zanima nas kako planiraju integrirati ovaj pristup s drugim terapijskim metodama. Pronađite inspiraciju u kombiniranju s vašim poznatim tehnikama!

Prednosti radionice

Poboljšanje terapeutskih vještina

Terapeuti će razviti duboko razumijevanje koncepta sigurnog mjesta i naučiti kako ga koristiti za podršku klijentima u procesu terapije. To će im omogućiti da pruže učinkovitu podršku, olakšaju proces iscjeljivanja i promjene te povećaju uspješnost terapije.

Dublji ulazak u trans

Kroz radionicu, hipnoterapeuti će naučiti kako koristiti sigurno mjesto kao alat za produbljivanje transa kod klijenata. To omogućuje da rade na dubljim razinama svijesti i podsvijesti, gdje se mogu ostvariti značajne promjene i rješavanje dubljih emocionalnih ili psihičkih pitanja.

Povećanje sigurnosti i stabilnosti klijenata

Sigurno mjesto pruža klijentima osjećaj sigurnosti, opuštanja i zaštite. Kroz vježbe vođenja kroz sigurno mjesto, terapeuti će naučiti kako pomoći klijentima da razviju vlastito sigurno mjesto koje će im pružiti emocionalnu podršku i osnažiti ih da se nose s izazovima i stresom.

 

Poticanje kreativnosti i resursa

Sigurno mjesto predstavlja plodno tlo za razvoj kreativnosti, vizualizacije i resursa. Terapeuti će naučiti kako koristiti napredne tehnike, poput dodavanja izvora vode i kreiranja kutka odmora, kako bi ojačali klijentovu sposobnost maštanja i pristupa unutarnjim resursima. To će podržati klijente u pronalaženju novih ideja, rješenja i autentičnih dijelova svoje podsvijesti.

Regulacija emocija

Sigurno mjesto pruža terapeutima i klijentima mogućnost regulacije emocija. Kroz vođenje kroz sigurno mjesto, terapeuti mogu naučiti klijente kako koristiti sigurno mjesto kao resurs za smirivanje, umanjivanje anksioznosti ili otpuštanje negativnih emocija. Ova tehnika može biti korisna i za osnaživanje klijenata da samostalno upravljaju svojim emocionalnim stanjima.

Unutarnje iscjeljenje

Sigurno mjesto može poslužiti kao platforma za unutarnje iscjeljenje. Kroz vježbe vođenja kroz sigurno mjesto, terapeuti mogu pomoći klijentima da pristupe svojim unutarnjim resursima, preispitaju traumatske događaje ili negativna uvjerenja te ih transformiraju u iscjeljujuće iskustvo. Ova tehnika može olakšati proces emocionalnog iscjeljenja i osnaživanja klijenta.

Autentičnost i identitet

Kroz radionicu, terapeuti će istraživati ulogu sigurnog mjesta u podršci autentičnosti i razvoju identiteta klijenata. Sigurno mjesto može poslužiti kao prostor u kojem se klijenti osjećaju slobodno biti svoji i istraživati svoje najistinitije dijelove. Terapeuti će dobiti alate za podršku klijentima u razvijanju autentičnog identiteta i prihvaćanju sebe.

Integracija s drugim terapijskim pristupima

Radionica će istražiti načine integracije sigurnog mjesta s drugim terapijskim pristupima, kao što su kognitivno-bihevioralna terapija ili psihodinamska terapija. Terapeuti će dobiti alate za kombiniranje sigurnog mjesta s drugim tehnikama i povećanje učinkovitosti terapije. Razmjena iskustava će proširiti razumijevanje i sposobnost primjene sigurnog mjesta na različite terapijske kontekste.

Radionica “Hipnotičko sigurno mjesto za terapeute” pruža obogaćujuće iskustvo koje će terapeutima omogućiti da unaprijede svoje terapijske vještine, povećaju učinkovitost terapije i pruže klijentima podršku koja će im pomoći u postizanju emocionalne dobrobiti i osobnog razvoja.

Iskustvena radionica
Sigurnog mjesta za terapeute i hipnoterapeute
Subota 30.09.2023.
10-16 sati
Jednodnevna radionica
Rezerviraj mjesto
Dana
Sati
Minuta
Sekundi

Mjesto promjene na sigurnom mjestu u klijentovom umu – osnovni koncepti

Maštanje je često povezano uz distrakciju. Sanjarenje, ili bivanje u tom stanju odvodi nas u podsvjesni trans, no ako je ono slučajno ili distrakcijsko, predstavlja smetnju više nego prednost. To je tada nefunkcionalni trans. “Maštanje-na-zahtjev” (Daydreaming-on-demand) uključuje putovanje na sigurno mjesto, disocijaciju i zaobilaženje kritičkog faktora, te produbljivanje transa. Istovremeno, to je dolazak na mjesto promjene i stvaranja novog identiteta.

Sigurno mjesto je mjesto na kojemu se osjećate sigurno i pozitivno, na kojemu je uvijek pozitivno i sigurno, na kojemu ne postoji ništa što vas može uplašiti, odmaknuti, zaustaviti i uznemiriti.

Okvir je ono što omeđuje vaš sigurni prostor, zid, ograda, nebo, energija, ljubav, ocean…

Izvor vode je potok, bazen, pipa ili zdjela. Čišćenje je kako vam tada to znači – ili pranje ruku ili kompletno pranje kose… Ono je iscjeljivanje na jednoj dodatnoj razini…

Kutak mira (odmora) u sigurnom mjestu je nešto gdje se odmarate – ležaljka, fotelja, jastuk, ili sprava za vježbanje, TV i knjiga… Na ovom mjestu utišavate um do razine male dosade u kojoj se javlja kreacija iz podsvijesti. Bez otpora kritičkog faktora i svijesti, trenutak je to u kojemu dolaze nove ideje i rješenja naših najboljih, autentičnih dijelova podsvijesti.

Mjesto promjene – može isto tako biti i prolaz, portal, vrata promjene – neki oblik radnog stola, kompjuter, mađarska kocka, bilježnica,  – tu vam je za maštu izazov. Pronađite koje vam najbolje odgovara, promijenite ako vam ne paše. A može biti i kutak odmora – poanta mjesta promjene je da ili samo vidite rješenje ili da si složite neku vrstu procesa, rituala, igre, puzzle koja vam na kraju donosi uvid, rješenje, prvi korak za daljnju akciju u „stvarnom“ svijetu.

Mjesto iskustava – mjesto na kojemu otkrivate svoja iskustva ili pronalazite modele tuđih. To može biti predstavljeno kao kalendar, polica, knjiga, ormar, ladica, album, ili nešto potpuno stoto – kako god vaša mašta to posloži, tako i treba biti. Na ovom mjestu pronalazite još jedan simbol. Taj simbol koristite kada idete po konačnu autosugestiju. Naoružani identitetom samohipnotizera, na mjestu promjene, donosite prethodno iskustvo i kreirate svoju izglednu budućnost!

Pomna samohipnoza 

preporučljivi preduvjet za radionicu sigurnog mjesta!

HIPNOOO TIM

Upoznajte nas, a mi ćemo vas s hipnozom

Naš tim hipnoterapeuta, coacheva i stručnjaka vodit će vas i po putu usmjeravati kako biste dobili najbolje od radionice i iskustva hipnoze. Svaki naš susret obiluje dodatnim vrijednostima, pa očekujte i poneku hipnotičku seansu, terapijsku pomoć i smjernice za jačanje željenih životnih uloga. Veselimo se druženju, rastu i igri! Prostor je siguran, uvjeti sjajni – vidimo se uskoro…

Josip Jelić

Josip Jelić

OSNIVAČ HIPNOOO AKADEMIJE
LIFE & BUSINESS COACH
TRAINER

Hrvoje Felbar

profesor fonetike
instruktor hipnoze
motivator

Sanja Subotić

Sanja Subotić

psiholog i sociolog
Mindfulness & Hipno COACH

Hipnooo -
Trening akademija
profesionalne hipnoze

Balokovićeva 73, 10000 Zagreb (Zapruđe)

+385 91-58 666 97 – Josip

+385 91 5295443 – Hrvoje

+385 98 252405 Sanja
info@hipnooo.eu

Svrha ove radionice je educirati hipnoterapeute i srodne terapeute o primjeni tehnike “Pronađite svoje sigurno mjesto” u terapijskom radu te pružiti konkretne tehnike i savjete kako bi klijenti mogli samostalno koristiti i ojačati svoje sigurno mjesto izvan terapijskih sesija.

Radionica uključuje individualni rad, vježbe u paru, grupni rad i primjere različitih vrsta sigurnih mjesta radi inspiracije terapeutima. Očekuje se da će terapeuti unaprijediti svoje terapijske vještine, produbiti ulazak u trans, osnažiti klijente, potaknuti kreativnost i resurse, regulirati emocije, potaknuti unutarnje iscjeljivanje, podržati autentičnost i identitet klijenata te integrirati sigurno mjesto s drugim terapijskim pristupima.