Hipnooo - Trening akademija za profesionalnu hipnozu

Search
Close this search box.

Ustrajnost kao osigurač uspješnosti

Ustrajnost je ključni čimbenik u postizanju uspjeha u bilo kojem području života, pa tako i u vježbanju samohipnoze. Samohipnoza je tehnika koja zahtijeva redovitu i kontinuiranu praksu kako bi se postigli željeni rezultati.

Ustrajnost u vježbanju samohipnoze može se postići kroz sljedeće načine:

  1. Postavljanje ciljeva: Potrebno je postaviti realistične ciljeve za samohipnozu, kao što su smanjenje stresa ili anksioznosti, poboljšanje sna ili koncentracije, ili rješavanje nekih emocionalnih problema. Važno je zapisati ciljeve i pratiti napredak kako bi se održala motivacija.
  2. Redovita praksa: Potrebno je svakodnevno vježbati samohipnozu kako bi se postigli željeni rezultati. Preporuča se barem 15-20 minuta dnevno vježbanja samohipnoze.
  3. Pronalaženje vremena: Pronalaženje vremena za vježbanje samohipnoze je važno. Potrebno je pronaći vrijeme u danu kada možete biti potpuno fokusirani na vježbanje samohipnoze, kao što je prije spavanja ili ujutro prije početka dana.
  4. Slijediti plan: Potrebno je slijediti 21-dnevni plan za pomnu samohipnozu kako bi se osiguralo da se pravilno izvodi tehnika.
  5. Ostati motiviran: Kako bi se održala ustrajnost u vježbanju samohipnoze, važno je ostati motiviran. To se može postići kroz praćenje napretka, postavljanje nagrada za postignuća, pronalaženje grupa podrške, ili jednostavno kroz pozitivno razmišljanje i samopodržavanje – a nije loše ni pokušati napraviti samohipnozu s ovom temom, zar ne?

Razlika ustrajnosti i snage volje

Ustrajnost i snaga volje su dvije različite osobine ličnosti koje se razlikuju u svom podrijetlu i načinu na koji utječu na ponašanje.

Ustrajnost se odnosi na sposobnost da se ne odustaje od ciljeva i da se istraje u postizanju željenih rezultata. Ova osobina proizlazi iz podsvjesnog dijela uma i često je povezana s emocionalnim motivima, željom za uspjehom ili strahom od neuspjeha. Ustrajnost se obično mjeri kroz dugotrajno angažiranje u određenoj aktivnosti, čak i kada se stvari ne kreću glatko ili kada se suočavate s preprekama. Osobe s visokom razinom ustrajnosti su obično motivirane, optimistične i samopouzdane.

S druge strane, snaga volje se odnosi na sposobnost da se kontrolira i usmjerava pažnja, emocije i ponašanje. Ova osobina proizlazi iz svjesnog dijela uma i često se povezuje s racionalnim razmišljanjem i samokontrolom. Snaga volje se obično mjeri kroz sposobnost da se odupre iskušenjima i ustraje u vlastitim odlukama, čak i kada se suočavaju sa teškim izazovima. Osobe s visokom razinom snage volje obično su disciplinirane, fokusirane i organizirane.

Ukratko, iako su ustrajnost i snaga volje srodne osobine, one se razlikuju u svom podrijetlu i načinu na koji utječu na ponašanje. Ustrajnost proizlazi iz podsvjesnog uma i motivirana je emocionalnim čimbenicima, dok snaga volje proizlazi iz svjesnog uma i povezana je s racionalnim razmišljanjem i samokontrolom.

Ustrajnost je ključni čimbenik u vježbanju samohipnoze. Kroz postavljanje ciljeva, redovitu praksu, pronalaženje vremena, praćenje uputa, i ostajanje motiviran, može se postići značajan napredak u samohipnozi i poboljšati kvaliteta života.

Podijeli tekst:

Proučite još...

Smjerovi

Osnove regresoterapije

Usvojite terapijski pristup koji koristi prošla iskustva i sjećanja za razumijevanje i rješavanje trenutnih emocionalnih i psiholoških problema. Temelji se na vjerovanju da neprocesirani događaji iz prošlosti, uključujući i prošle živote, značajno utječu na trenutno stanje osobe. Regresoterapijom klijenti stječu veću kontrolu nad životom, bolje razumijevanje i olakšanje od starih obrazaca i traumatskih događaja.

Postani profesionalni hipnotizer

S ovom etapom školovanja usvojite vrhunske vještine poboljšanog vođenja klijenta, ojačajte hipnotizerski glas uz vodstva fonetičara, istražite prošlost vođenjem u hipnotičku revivifikaciju (mini regresiju)…

Upoznajte se s hipnotičkim fenomenima, ojačajte produbljivanje jezikom glasom i govorom, i prikupite još većih vještina intenzivnom radionicom hipnotičke revivifikacije.

Postani hipnocoach

Hipnocoaching je dogovoreni rapport između coacha i klijenta u transu s ciljem osnaživanja unutarnjh podsvjesnih iskustvenih duhovnih resursa (uvjerenja, emocije, očekivanja) da bi proces djelovanja kroz navike i ponašanja u kognitivnoj fazi bio koncentriran, motiviran, fokusiran, odlučan, fleksibilan i vremenski usklađen.

Tko upisuje školu hipnoze?

Bilo da je motiv želja za znanjem, spoznajom, pomaganjem ili razvojem, netko želi iskustvo, netko zadovoljiti znatiželju, netko je tu da osjeti, doživi i proživi, a drugi da podijeli dalje. Koji ste tip vi? Pomagač, biznismen, učenik ili klijent… Ili, možda još bolje – koja kombinacija.

Temeljna škola hipnoze

POSTANI HIPNOTIZER Opusti Zabavi Zbuni Zavedi Kako biste voljeli… bilo koga, bilo kada, bilo gdje …uvesti u hipnozu? Postanite Hipnotizer SADA Možda već neko vrijeme

Tečaj ulične hipnoze

Potpuno novi pristup hipnozi i kao i stjecanje novih vještina koje su neprocjenjive u poslovnom okruženju kao i privatnom. Pristupite nepoznatim ljudima, zabavite ih ili