Hipnooo - Trening akademija za profesionalnu hipnozu

Search
Close this search box.

Mindfulness i samohipnoza: Dvostruka dobrobit pomne samohipnoze

Svi smo svjesni stresa i problema s kojima se suočavamo u našem svakodnevnom životu. Kako bismo očuvali naše mentalno i fizičko zdravlje, te brže i lakše došli do promjena koje želimo potrebno je pronaći načine za suočavanje s tim izazovima. Dvije učinkovite metode koje se koriste u tu svrhu su mindfulness i samohipnoza. Kada se koriste u kombinaciji rezultati se postižu još brže i s manje napora.

Mindfulness je tehnika usmjeravanja pažnje na trenutni trenutak, bez prosuđivanja. To podrazumijeva prihvaćanje svih misli, osjećaja i tjelesnih senzacija koje se pojavljuju u umu i tijelu, bez potrebe da ih se mijenja ili kontrolira.

Neke od dobrobiti mindfulnessa uključuju:

a) Smanjenje stresa: Redovita praksa mindfulnessa pomaže u smanjenju razine stresa tako što nas uči kako bolje upravljati našim mislima i osjećajima. Time se smanjuje razina kortizola, hormona stresa, u tijelu.

b) Povećanje emocionalne inteligencije: Mindfulness poboljšava našu sposobnost prepoznavanja i razumijevanja vlastitih i tuđih osjećaja, što doprinosi boljoj emocionalnoj inteligenciji.

c) Bolja koncentracija i pažnja: Kroz mindfulness vježbe, učimo trenirati um da ostane usredotočen na trenutni zadatak ili situaciju, čime se poboljšava koncentracija i pažnja.

Samohipnoza je tehnika kojom sami sebe dovodite u stanje hipnoze, što je stanje duboke relaksacije i povećane koncentracije. U tom stanju, um postaje podložniji sugestijama, što omogućuje svjesno mijenjanje načina na koji razmišljamo o sebi, svojim uvjerenjima i navikama.

Dobrobiti samohipnoze uključuju:

a) Smanjenje anksioznosti: Samohipnoza može pomoći u smanjenju anksioznosti tako što omogućava opuštanje i funkcionalno fokusiranje na željene misli i osjećaje.

b) Poboljšanje samopouzdanja: Kroz samohipnozu, možemo raditi na jačanju samopouzdanja i samopoštovanja, mijenjajući negativna uvjerenja i zamjenjujući ih pozitivnijim.

c) Promjena loših navika: Samohipnoza omogućuje prepoznavanje i promjenu loših navika, kao što su pušenje, prejedanje ili odgađanje, što dovodi do zdravijeg načina života.

Kombinacijom mindfulnessa (pomnosti hrv.) i samohipnoze u ciklusu edukacija Pomne samohipnoze izvukli smo najbolje od obje tehnike te time pojačali njihove dobrobiti.

a) Dublja relaksacija: Mindfulness poput prečice pomače postizanju dubljeg opuštanja i fokusiranosti u samohipnozi, što omogućuje umu da postane još uspješniji u pretrazi prošlih iskustava i podložniji pozitivnim sugestijama.

b) Učinkovitije upravljanje stresom i anksioznošću: Kombinacija mindfulnessa i samohipnoze pomaže nam da bolje upravljamo stresom i anksioznošću, jer se oba pristupa fokusiraju na smanjenje napetosti, poboljšanje koncentracije i usmjeravanje pažnje na pozitivne aspekte.

c) Bolja emocionalna ravnoteža: Mindfulness u kombinaciji sa samohipnozom omogućuje bolje prepoznavanje i razumijevanje emocija, čime se postiže veća emocionalna ravnoteža i stabilnost.

d) Povećanje samokontrole i promjene: Kroz kombinaciju mindfulnessa i samohipnoze povećava se ogućnost prepoznavanja i mijenjanja obrazaca ponašanja koji nas koče u životu, što dovodi do veće samokontrole i sposobnosti donošenja boljih odluka.

Pomna hipnoza je snažan alat za poboljšanje mentalnog i fizičkog zdravlja, pomažući nam da bolje upravljamo stresom, anksioznošću i negativnim mislima. Kroz redovitu praksu možemo postići dublju relaksaciju, veću emocionalnu ravnotežu i bolju samokontrolu, što omogućuje lakše suočavanje s izazovima svakodnevnog života s veće samopouzdanje i unutarnji mir.

Bez obzira na to tko ste ili čime se bavite, kombinacija mindfulnessa i samohipnoze kroz ciklus radionica Pomna samohipnoza može donijeti pozitivne promjene u vaš život.

Podijeli tekst:

Proučite još...

Smjerovi

Osnove regresoterapije

Usvojite terapijski pristup koji koristi prošla iskustva i sjećanja za razumijevanje i rješavanje trenutnih emocionalnih i psiholoških problema. Temelji se na vjerovanju da neprocesirani događaji iz prošlosti, uključujući i prošle živote, značajno utječu na trenutno stanje osobe. Regresoterapijom klijenti stječu veću kontrolu nad životom, bolje razumijevanje i olakšanje od starih obrazaca i traumatskih događaja.

Postani profesionalni hipnotizer

S ovom etapom školovanja usvojite vrhunske vještine poboljšanog vođenja klijenta, ojačajte hipnotizerski glas uz vodstva fonetičara, istražite prošlost vođenjem u hipnotičku revivifikaciju (mini regresiju)…

Upoznajte se s hipnotičkim fenomenima, ojačajte produbljivanje jezikom glasom i govorom, i prikupite još većih vještina intenzivnom radionicom hipnotičke revivifikacije.

Postani hipnocoach

Hipnocoaching je dogovoreni rapport između coacha i klijenta u transu s ciljem osnaživanja unutarnjh podsvjesnih iskustvenih duhovnih resursa (uvjerenja, emocije, očekivanja) da bi proces djelovanja kroz navike i ponašanja u kognitivnoj fazi bio koncentriran, motiviran, fokusiran, odlučan, fleksibilan i vremenski usklađen.

Tko upisuje školu hipnoze?

Bilo da je motiv želja za znanjem, spoznajom, pomaganjem ili razvojem, netko želi iskustvo, netko zadovoljiti znatiželju, netko je tu da osjeti, doživi i proživi, a drugi da podijeli dalje. Koji ste tip vi? Pomagač, biznismen, učenik ili klijent… Ili, možda još bolje – koja kombinacija.

Temeljna škola hipnoze

POSTANI HIPNOTIZER Opusti Zabavi Zbuni Zavedi Kako biste voljeli… bilo koga, bilo kada, bilo gdje …uvesti u hipnozu? Postanite Hipnotizer SADA Možda već neko vrijeme

Tečaj ulične hipnoze

Potpuno novi pristup hipnozi i kao i stjecanje novih vještina koje su neprocjenjive u poslovnom okruženju kao i privatnom. Pristupite nepoznatim ljudima, zabavite ih ili